باتری یو پی اس چیست؟

stabilizerاستابلایزر
  • به طور کلی باتری های قابل استفاده در یو پی اس منحصراً باتری های با قابلیت شارژ مجدد می باشند. اما انتخاب نوع باتری با توجه به محدودیتهای محیطی (شامل دما، رطوبت، محیط های با قابلیت انفجار بالا، اثرات محیطی باتری و …) ، محدودیتهای مربوط به شارژ و دشارژ (مدت زمان دشارژ باتری، مدت زمان شارژ، منبع موجود برای شارژ و …) ، محدودیتهای مربوط به ساختار و مشخصات فیزیکی باتری مانند وزن، ابعاد، ایجاد گازهای مربوط به سیکل شارژ و دشارژ، راندمان چرخه شارژ و دشارژ و در آخر ملاحظات مربوط به قیمت و ضریب اطمینان و … می باشد. این باتری ها قابل بازیافت می باشند.
باتری قابل بازیافت یو پی اس

انواع باتریهای یو پی اس یا سیلد اسیدی

برای اینکه بهتر متوجه شوید باتری یو پی اس چیست؟

بهتر است با وظایف آن آشنا شوید.

اساسا وظیفه باتری نگهداری و ذخیره انرژی الکتریکی می باشد. و انرژی موردنیاز دستگاه های یو پی اس را برعهده دارد از شرکت های سازنده باتری در دنیا و کشور ما ایران می توان به شرکت باتری یو پی اس ALCAD، باتری یو پی اس FAAM، باتری یو پی اس FIAMM، باتری یو پی اس LONG، باتری یو پی اس SAFT، باتری یو پی اس CSB، باتری یو پی اس NARADA باتری یو پی اس PANASONIC، باتری یو پی اس YUASA، باتری یو پی اس RITAR، باتری یو پی اس ROCKET اشاره کرد.

انواع باتری که میتوان در یو پی اس استفاده نمود عبارتند از سرب اسید ، نیکل کادمیم ، لیتیوم و سیلور آلکالین می باشند.

برای باتری یو پی اس می توانیم به عنوان یکی از مناسب ترین باتری ها به نوع سرب اسید (lead – acid) اشاره کنیم و اکثرا با درپوشی به صورت کامل هستند که نیازی به سرویس یا نگهداری نخواهند داشت همچنین ولتاژ 12VV استفاده می نمایند .

اما نباید فراموش کرد که از 2 ولتی ها در آمپرساعت بالا استفاده می شود در شرایطی که به زیادتر از 10 سال طول عمر نیاز باشد . عموما از نیکل کادمیم استفاده می نمایند .

از سری نیکل متال هیبرید یک نوع دیگر باتری یو پی اس نیز موجود می باشد که می توانیم بگوییم جریانی حدود سه هزار آمپر ساعت را دارا است و همچنین حدود 255 سال طول عمر داشته است .

باتری های سیلد اسید چگونه عمل می کنند؟

چگونگی کارکرد باتری سیلد اسید به زبان ساده بدین شرح است که با قرار دادن دو فلز غیر هم نام (که الکترود نامیده می شوند) در مایع اسید (الکترولیت) جریان الکتریکی برقرار خواهد شد. به بیان تخصصی تر، الکترود مثبت، یون های با بار منفی را به خود جذب می کند و این یون ها با الکترون مثبت (اکسید سرب) واکنش می دهند که در نتیجه پتانسیل الکتریکی در دو قطب مثبت و منفی باتری ایجاد می شود در طراحی باتری سیلد اسیدی باید توجه داشت که جریان شارژ طوری تنظیم شود که باتری بتواند جذب انرژی را به خوبی انجام دهد. واکنش های شیمیایی در هنگام شارژ و دشارژ در شکل زیر نشان داده شده است: